meny

Joomla! night med Ryan Ozimek OSM

februari


februari
Blogg

I fredags var premiären för Joomla! Night Sverige.

Huvudtalare var Ryan Ozimek från Open Source Matters som sköter Joomlaprojektet. Han berättade om Joomla!s betydelse för biståndsorganisationer och samhällstjänster. I en ny undersökning drivs hela 2.7% av webben med Joomla!.

Enligt CMScrawler.com drivs 13% av svenska webbplatser av Joomla! jämfört med 33% WordPress. En nyhet är Microsoft ger stöd för Open Source CMS-system under PHP till WebMatrix. Det finns en färdig installation här.

Johan Janssens från Timble berättade om Nooku som utvecklingsplattform för Joomla! tillägg. Med en gemensam standard som Nooku används mindre kod som körs snabbt och säkert under Joomla. Tom Janssens berättade om Nookus gränssnitt i html5 och css3.

Marco Barbosa berättade om Molajo, en distribution av Joomla med extremt användarvänlig administration. Han fick varma applåder för sitt nytänkande dynamiska gränssnitt. Det var passande att Marco och Ryan skakade hand i Stockholm och jag personligen hoppas vi får se mer av lösningar med dynamiska gränssnitt framöver.

På plats fanns även Norska superbloggaren Kristoffer Sandven från joomlablogger.net.

Joomla Nights hostades av .SE (Stiftelsen för Internetinfrastruktur) som ger ut Joomlaguiden, WordPressguiden och Skriva för Webben helt gratis. En guide för Joomla 1.6 är under bearbetning.

Tagg:

Comments are closed.

Om Webbguiden

Webbguiden hjälper dig att hitta bra webbsidor och erbjudanden på internet. Inspireras av möjligheterna med internet och läs mer om erbjudanden som passar dina behov.

om
© Larsson of Sweden 2013