meny

WordPress uppgradering och felsökning

augusti


augusti
Blogg

Hjälp inför en uppgradering av WordPress.

Du bör göra en backup oavsett om det är manuell eller automatisk uppgradering. Många webbhotell har en backupfunktion. Logga in till din kundarea och gör en backup av filer och databas innan du gär en uppgradering. Du kan även installera en av många WordPress plugin som gör en backup för manuell återställning.

Om automatisk uppgradering misslyckas och din hemsida inte visas följer du nedan steg. Det finns även hjälp på svenska WordPress hemsidan.

1. Gör en backup.
- Uppgradera plugin och tema först, sedan uppgraderar du WordPress.

2a. Webbplats visas inte eller felmeddelande?
- Vänta 3 minuter och gå sedan till din webbsida /wp-admin.
- Gör även en sökning på Google efter felmeddelande som visas.

2b. Du kan logga in genom /wp-admin men webbplatsen visas fortfarande inte?
- Avaktivera alla plugin, en efter en, och kontrollera om webbplatsen visas.

3a. Anslut genom FTP och flytta alla plugin i mappen //plugins till en temporär mapp, ex. skapa mappen //plugins_org.
- Om webbplatsen visas kan du prova att flytta tillbaka plugins en efter en till //plugins tills du hittar var problemet finns.

3b. Anslut genom FTP och kontrollera att mappen //upgrade finns och flytta ev. temporära filer som finns i mappen till annan mapp. Försök logga in igen på webbplatsen /wp-admin

4. Ladda upp senaste versionen av WordPress manuellt och skriv över WordPress filer på webbservern. Obs! Glöm inte att göra en backup av din webbplats innan du startar! Specialprogrammering i standardtema eller WordPress filer kommer försvinna.
- Hämta hem senaste versionen med rätt språk från svenska WordPress hemsida. Packa upp FTP-filen till en mapp på skrivbordet, anslut genom FTP till din webbplats och ladda upp (och skriv över) med filer från mappen på skrivbordet. Kontrollera att webbsidan visas.

5. Om inget fungerar bör du väga nedtid och kostnad för felsökning av webbplatsen mot en snabb återställning för att få upp webbplatsen igen. Kontakta support.

 

Tagg:

Comments are closed.

Om Webbguiden

Webbguiden hjälper dig att hitta bra webbsidor och erbjudanden på internet. Inspireras av möjligheterna med internet och läs mer om erbjudanden som passar dina behov.

om
© Larsson of Sweden 2013